23 Eylül 2013 Pazartesi

Bizim ülkemizde yeni yeni kullanılmaya başlanan Stevia, Akdeniz üniversitesinin girişimiyle artık Türkiye'de üretilmeye başlandı.

Günümüzde şeker yerine kalori vermeyen veya düşük kalorili tatlandırıcıların kullanılmasıyla yiyecek ve içeceklerden aldığımız kalorinin azaltılması mümkün. Şeker ihtiyacını doğal yollarla karşılamak isteyenlerin güvenle kullanabileceği Stevya’nın hiçbir yan etkisi de yok. 
Yaş ve cinsiyet gözetmeksizin herkesin rahatlıkla kullanabileceği bu ürün, dünyanın önde gelen pek çok araştırma ve kliniklerden de onay aldı. Hatta bazı hastalıkların iyileşmesinde önemli bir yarar sağladığı bile tespit edildi.
 Özellikle hafif hipertansiyonu olanlarda ve diyabet hastalığında düzenli Stevya kullanımı sonrasında kan basıncında ve kan şekeri düzeyinde olumlu etkileri olduğu gözlemlenmiş. (Alıntı habergo sitesi.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder